Architectuurstudio Kloek
architectuur - interieur - stedenbouw - expertise
voorpagina19.png

verbouwing 2 eengezinswoningen

 

The Twins

verbouwing aanpalende rijwoningen

Het ontwerp

Twee buren wensten op hetzelfde moment hun woning grondig te renoveren en bundelden samen met studio Kloek de krachten. Op basis van de kotmadam formule werd voor elk van de woningen een ontwerp uitgewerkt met enkele studentenkamers in combinatie met een ééngezinswoning. Een ronde spiltrap geeft het plan een vloeiend karakter en bepaalt de ruimtes. De authentieke voorgevels worden behouden. Het dak en de achtergevel krijgen een nieuwe huid van strakke zwarte pvc waarin de asymmetrische ramen speels naar voren komen. 

De uitvoering 

Al van bij het begin was het duidelijk dat de woningen kampten met funderingsproblemen. Sonderingen bevestigden de vermoedens: De achterkant van de woning en de aanpalende aanbouwen werden gekenmerkt door ondiepe funderingen. De stabiliteit werd hersteld door het uitvoeren van mini paal funderingen en door het verlagen van de kelderfunderingen dmv. onderstortingen. Een stevige ruwbouw- en funderingsfase hebben deze ‘twins’ er weer bovenop gebracht. Ode aan de goede vakmannen!

Projectfase: uitvoering

voorgevel.png
 
IMG_8741.JPG
IMG_8398.JPG
IMG_1209.JPG
IMG_9801.JPG
IMG_8794.JPG
Foto 21-03-19 10 03 11.jpg
IMG_2154.JPG
IMG_0243.jpg
IMG_0979.JPG