Architectuurstudio Kloek
architectuur - interieur - stedenbouw - expertise
voorpagina13.png

nieuwbouw eengezinswoning

 

The Porch

Nieuwbouw eengezinswoning

De halfopen bebouwing wordt gebouwd in een rustig straatje met een lager gelegen, oostelijke tuin. Op het gelijkvloers is er een doorzon leefruimte voorzien. Zo kan de oostelijk geörienteerde woning ook ‘s avonds van de westen zon genieten. Een overdekt terras aan de straatkant is geïnspireerd op de gekende ‘porch’ uit vervlogen tijden en nodigt uit tot een babbel met de buren. Achteraan opent de leefkeuken zich naar de tuin. Het natuurlijk reliëf van het perceel werd doorgetrokken in de architectuur door enkele treden tussen zithoek en keuken. Zo krijgt de zithoek een intiemere sfeer door het lagere plafond, terwijl de keuken door het hoge plafond een plek van activiteit wordt, waar het daglicht rijkelijk binnenstroomt.  

Deze resolute keuze voor open versus gesloten wordt belichaamd in de architectuur van de gevels: Grote glasvlakken wisselen af met gesloten gevelstukken in stijlvolle grijze gevelsteen, nu eens horizontaal dan weer verticaal geplaatst. Het sobere maar stijlvolle gebouw onderscheidt zich subtiel door zijn eigen karakter. De zachte kleuren van de getextureerde grijze gevelsteen en de messing raamprofielen blenden in met de omgeving. 

We streven ernaar om de woning zo energiezuinig te ontwerpen met de nodige aandacht voor isolatie, de nieuwste technieken, daglicht toetreding en de keuze qua duurzame materialen.

Wij zijn alvast benieuwd naar het gebouwde resultaat!

Projectfase: vergunningsaanvraag

1805DEC-zijgevel.png
1805DEC-gelijkvloers.png
kerez1.jpg
1805DEC-verdieping+1.png