Architectuurstudio Kloek
architectuur - interieur - stedenbouw - expertise
voorpagina12.png

kangoeroewoning: deel 2

 

Twee in Eén

Verbouwing woning tot kangoeroe woning

Het statige herenhuis uit 1935 wordt grondig gerenoveerd. Het ontwerp voorziet zowel een ruimtelijke als energetische optimalisatie met respect voor de authentieke elementen. Het gebouw wordt opgesplitst in twee woonunits. Op het gelijkvloers en de 1e verdieping komt een eengezinswoning, op de tweede verdieping komt een riante studio met mezzanine. De typerende traphal wordt in ere hersteld en brengt de bewoners van het gebouw met elkaar in verbinding. Een goede combo, want er is altijd wel iemand in de buurt voor een gesprek of om de handen uit de mouwen te steken.

DEEL 2: De studio

De studio is een kleine woning maar heeft de karakteristieke ruimtelijkheid van een loft. Op de tweede verdieping is er een open keuken met zithoek terwijl op de derde verdieping een king-size bed zijn plaats heeft. Het hellend dak is overal zichtbaar door de vides aan weerszijden van de mezzanine.  Deze schil werd voorzien van een stevige dosis cellulose-isolatie en vervolgens zorgvuldig afgewerkt met OSB platen. De houtpanelen verlenen de ruimte een eigenzinnig karakter. Ook de trap, keukenkastjes en zelfs de plinten werden in OSB uitgewerkt. De groentint van de keuken sluit aan bij de kleurschakering van de OSB platen en komt terug in de badkamer en de planten. 

Projectfase: Voltooid

1501CSD-snede_STUDIO.png
 
pieter-cloeckaert-009.jpg
pieter-cloeckaert-013.jpg
pieter-cloeckaert-016.jpg
pieter-cloeckaert-017.jpg
pieter-cloeckaert-012.jpg
pieter-cloeckaert-011.jpg
pieter-cloeckaert-014.jpg
pieter-cloeckaert-018.jpg