Architectuurstudio Kloek
architectuur - interieur - stedenbouw - expertise
voorpagina1.png

kangoeroewoning: deel 1

 

Twee in Eén

Verbouwing rijwoning tot kangoeroewoning

Het statige herenhuis uit 1935 wordt grondig gerenoveerd. Het ontwerp voorziet zowel een ruimtelijke als energetische optimalisatie met respect voor de authentieke elementen. Het gebouw wordt opgesplitst in twee woonunits. Op het gelijkvloers en de 1e verdieping komt een eengezinswoning, op de tweede verdieping komt een riante studio met mezzanine. De typerende traphal wordt in ere hersteld en brengt de bewoners van het gebouw met elkaar in verbinding. Een goede combo, want er is altijd wel iemand in de buurt voor een gesprek of om de handen uit de mouwen te steken.

DEEL 1: de benedenkeuken

In de keuken van de eengezinswoning worden de originele tegels behouden. Deze unieke  vloer met rijke kleurschakering is ook meteen de inspiratie voor de look en feel van deze ruimte. Zo worden de wanden en het werkblad afgewerkt met een greige cementlaag, die aansluit bij de basistoon van de tegels. Het rood wordt gereflecteerd in koperen handvaatjes, verlichtingselementen en terracotta bloempotten. De gezandstraalde houten deuren zorgen samen met het groen voor een natuurlijke toets. 

Projectfase: voltooid

1501CSD-snede_EENGEZINSWONING.png
 
pieter-cloeckaert-020.jpg
pieter-cloeckaert-021.jpg
pieter-cloeckaert-019.jpg